úterý 19. ledna 2010

Jubilejní 80. restaurace McDonald's v ČR je zároveň již 3. provozovnou McCafé

Jubilejní 80. restauraci otevřela v minulých dnech společnost McDonald‘s ČR v bývalém pivovaru na Masarykově třídě v Teplicích - Trnovanech. Jedná se zároveň již o 3. provozovnu McDonald‘s v České republice se stylovým designovým kavárenským prostorem McCafé. Zákazníci si v nové restauraci mohou vybrat kromě tradiční nabídky také z řady rozmanitých kávových specialit, šesti druhů čaje a z osmnácti prvotřídních dezertů. Příjemné kavárenské posezení při šálku voňavé kávy za příznivé ceny tak zcela unikátně doplňuje tradiční koncept restaurací McDonald‘s.

Nová restaurace McDonald‘s v Teplicích má vnitřní kapacitu 124 míst k sezení a je typu Drive thru. Zákazníci tak mohou být obslouženi i do okénka automobilu. V restauraci pracuje 80 zaměstanců, 12 z nich tvoří samotný tým McCafé. Jedná se o špičkové baristy, kteří jsou průběžně profesionálně proškolováni v přípravě různých druhů káv. Otevírací doba je denně po celý týden od 7:00 - 23:00 hodin.

Nová restaurace je vybavena špičkovou technologií pro přípravu jídel a je postavena v designu LIM Edge. Generálním dodavatelem stavby byla společnost Kališ - Krátkoruký, generálním projektantem ARA Projekt s.r.o., projektantem kuchyně společnost JR Group. Dodavatelem interiéru byl RTS Gastro- und Mobeldesign GmbH, kuchyně zajistil H&K equipment LTD. Na výstavbě a vybavení restaurace se podílely dále společnosti Imeso, Alfatech, eB-Služby, Neon signs, Franke Coffee Systems a Ecce.

Společnost McDonald‘s plánuje v roce 2009 otevřít ještě další kavárny McCafé v ČR, a to již ve fungujících restauracích McDonald‘s v Hradci Králové, Vrbové Lhotě, Mladé Boleslavi a v Praze na Florenci.

Co znamená, když se řekne McCafé?
McCafé není samostatným provozem, ale příjemně designově oddělenou kavárnou v rámci restaurace McDonald‘s. Tento koncept vznikl v roce 1993, kdy bylo otevřeno první McCafé v australském Melbourne. V Evropě novou myšlenku poprvé představilo na konci 90. let Irsko. Dnes jsou kavárny McCafé rozšířeny po celém světě. Káva patří v České republice mezi nejoblíbenější nápoje vůbec a pro McDonald‘s představuje důležitou součást nabídky. Proto se v létě roku 2009 společnost rozhodla představit McCafé i českým zákazníkům.

McCafé ve své nabídce zahrnuje 18 druhů rozmanitých kávových specialit, 6 druhů čaje a 18 druhů dezertů od špičkových dodavatelů z různých koutů Evropy (Itálie, Německo, Maďarsko), včetně tzv. Formanových koláčků, české speciality McCafé vyráběné výhradně pro Českou republiku a Slovensko. Káva je vždy čerstvě umleta a  servírována zákazníkům, stejně jako dezerty, v porcelánu. McCafé navíc nabízí i možnost zakoupit si kávu s sebou a odnést si ji ve speciálním kelímku.

McCafé
Vysoká kvalita kávy McCafé je založena jednak na umění baristů, ale zejména spočívá ve výběru prvotřídní kávové suroviny. Speciálně pro McCafé je vyráběna vlastní směs kávových zrn, nesoucí certifikát nezávislé organizace Rainforest Alliance. Jde o špičkovou 100% směs odrůdy Arabica značky Jacobs od společnosti Kraft Foods, původem z latinsko-amerických farem. Vyznačuje se výrazným aroma a nezaměnitelnou dlouhodobě stálou chutí. Logo Rainforest Alliance je navíc garancí, že káva pochází z plantáží firem, které respektují zásady ochrany životního prostředí a udržitelného hospodářství a zaručují dobré podmínky pro pracovníky na plantážích a jejich rodiny. Vysoce kvalitní kávové nápoje v McCafé tak potěší všechny smysly jeho návštěvníků. Nejenom svou chutí a vůní, ale také typickými obrazci vykreslenými v pěně.


Žádné komentáře:

Okomentovat