pondělí 22. února 2010

McDonald vs Burger King

A máme tu první velké porovnání dvou hamburgerových rivalů. Na úvod bych si dovolil představení Burger Kinga.

Burger King je celosvětový řetězec restaurací rychlého občerstvení se specializací na velké, na ohni grilované hamburgery. První restaurace BK byla otevřena 4. prosince 1954 v Miami. Dnes provozuje BK na 11tis restaurací ve více než 74 zemích světa.

Hlavní produkt se jmenuje Whooper a jde o velký hamburger, který se dělá v různých velikostech až po neuvěřitelné 3 masa na sobě. To vše zabaleno v housce posypané sezamovým semínkem s majonézou a zeleninou.

Typické barvy pro BK jsou červená, modrá, žlutá. Vnitřek restaurace zejména u pokladen vypadá stejně jak u MCD jen samozřejmě s jinou nabídkou jídel, ale co se týče sezení je MCD daleko komfortnější a útulnější.


dvoupatrový BK na Leicester square, London

Nyní se podíváme na kompletní sortiment co nám Burger King v ČR nabízí:





Nabídka je v porovnání s MCD menší a obsahuje pouze to nejzákladnější.



Co se týče chuti masa, tak mi přijde takové plnější. Což by nebylo špatné, pokud bych chuť masa necítil ještě několik hodin po snězení. V tomhle u mě MCD jednoznačně vítězí. V čem si mě ale získal BK na svou stranu je kečup či majonéza k hranolkám zdarma.

1 komentář:

  1. BurgerKing zanechává masovou stopu hodně dlouho, ale proto je jedinečný :D Ano kečup nebo tatarka jsou zdarma, ale člověk si o ně musí říct ;)

    OdpovědětVymazat